April, april din dumma sill!
Det börjar med jul då halva julbordet består av den helfestliga rätten sill.
Fantasin verkar inte ha några gränser när det gäller smaksättning av denna anspråkslösa fisk.
O det var sillspad var man går och var man sitter och vad man står. Så får vi lov, så får vi lov att sjunga ...
Snart är vi framme vid påsken där påskbordet för övrigt är ett julbord fast lite fattigare.
Dock är sillen en självklar gäst bland ägg, fjädrar, återupptinad julskinka från i fjol och ommärkta mustflaskor.
Glad sill allihop!
Därefter följer midsommar och då är middagsbordet ännu fattigare.
Det består förutom av vanlig kokt potatis enbart av just sill. Helfestligt! Not!
Okej, en och annan framstressad smaklös jordgubbe kanske kan återfinnas på bordet.
Jag börjar ana ett samband mellan svenskarnas mat och dryckesvanor.
Om man nu ska äta dessa stora mängder trist sill finns inget annat råd än att trösta sig med ansenliga mängder snaps för att hålla humöret uppe.
Vem vet, kanske kommer våra övriga högtider, även dom att infiltreras av den lömska sillen.
Semla med sillgrädde någon?
Här var det finfina sillvåfflor!
Staffan var en silledräng ...
Ni kanske skrattar men kom ihåg var ni hörde det först ...